Polityka prywatności

INFORMACJA NA TEMAT CELÓW I ZASAD PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH PRZEZ CENTRUM AKTYWNOŚCI RUCHOWEJ

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem podanych przez Ciebie danych osobowych jest Centrum Aktywności Ruchowej z siedzibą w Pszczynie, ul. Bogedaina 22, NIP: 6381825165. Możesz się z nami skontaktować: wysyłając e-mail na adres fundacja@centrumar.pl, dzwoniąc pod nr 57 57 23 23 7 lub pisząc list na adres naszej siedziby.

Informacja na temat celów i zasad przetwarzania danych osobowych przez Centrum Aktywności Ruchowej

W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe przetwarzamy na podstawie niezbędności przetwarzania do zawarcia i wykonania umowy o świadczenie usług turystycznych oraz na podstawie konieczności przetwarzania danych do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora np. w celu marketingu bezpośredniego naszych produktów lub przygotowania sprofilowanej oferty i dokonania wyceny w odpowiedzi na zadane zapytanie.

Kto może być odbiorcą Twoich danych osobowych?

W przypadku zdecydowania się zawarcie umowy o świadczenie usług imprezy turystycznej, Twoje dane osobowe mogą być przekazane podmiotom zajmującym się organizacją wyjazdu (obiekt, organizator, przewoźnik, ubezpieczyciel) o czym zostaniesz poinformowany podczas podpisywania umowy, w której zawarte będą dane administratora danych. Poza tym nie przekazujemy ŻADNYM innym podmiotów ŻADNYCH twoich danych, chyba że konieczność taka wynikać będzie np. z przepisów prawa.

Jak długo będziemy przechowywać Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe będą do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych osobowych wynikającego z przepisów prawa, w szczególności obowiązku przechowywania dokumentów księgowych dotyczących umowy o świadczeniu usług turystycznych. Przestaniemy przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingu bezpośredniego w momencie, kiedy zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania w tym zakresie.

Jakie przysługują Ci prawa w zakresie przetwarzania Twoich danych osobowych?

Zawsze możesz poprosić nas o dostęp do swoich danych osobowych. Możesz również skorzystać z prawa żądania sprostowania swoich danych, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania:

  • w zakresie, w jakim przetwarzamy Twoje dane w oparciu o prawnie uzasadniony interes administratora, przysługuje Ci prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych;
  • w zakresie, w jakim przetwarzamy dane osobowe na podstawie Twojej zgody masz prawo jej wycofania w dowolnym momencie; wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonaliśmy na podstawie zgody przed jej wycofaniem;
  • przysługuje Ci również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych.
Czy podanie danych osobowych jest obowiązkowe?

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest konieczne do zawarcia i wykonania umowy usługi turystycznej. Podanie niektórych danych jak nr telefonu lub adres e-mail czy data urodzenia niezbędne są do przygotowania i wysłania oferty oraz prawidłowego oszacowania ceny wyjazdu ze względu np. na zniżki dla dzieci uzależnione od wieku uczestnika. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych jest dobrowolna.

Chcesz dowiedzieć się więcej? Zachęcamy również do zapoznania się z Informatorem RODO znajdującym się na stronie internetowej Ministerstwa Cyfryzacji: gov.pl/cyfryzacja/rodo-informator


PLIKI COOKIES

Co to są pliki cookies − popularnie zwane ciasteczka? 

Są to niewielkie pliki zapisywane i przechowywane na komputerze Użytkownika, które są odpowiedzialne za poprawę wydajności i szybkości działania (ładowania się) stron www, a także lepsze dopasowywania treści i reklam oraz zbierania anonimowych statystyk (np. na temat regionu, z których pochodzą Użytkownicy czy czasu przeglądania stron). 

Cookies to maleńkie porcje informacji, zapisywane przez Twoją przeglądarkę (najczęściej na twardym dysku). Wszyscy stosują cookies - dlaczego? To proste - dzięki cookies strony internetowe pamiętają Twoje preferencje. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających. Cookie NIE identyfikuje Twoich danych osobowych. Cookie NIE ma żadnego wpływu na Twoje oprogramowanie ani sprzęt.

Pliki cookies w żadnym wypadku nie umożliwiają identyfikacji osoby odwiedzającej witrynę i nie są w nim zapisywane żadne informacje, mogące taką identyfikację umożliwić. Zgodnie z art. 173 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. Nr 171, poz. 1800) zapisywanie plików tekstowych na urządzeniu końcowym użytkownika witryny jest dozwolone o ile użytkownik zostanie o tym poinformowany. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nieusuwanie ich z urządzenia.

W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu cookies.

Serwis ten stosuje cookies wydajnościowe, czyli służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony, by lepiej działała, oraz funkcjonalne, czyli pozwalające „pamiętać" o ustawieniach użytkownika.

Serwisy obce, z których materiały przedstawiamy, mogą także używać cookies.

Informacje na temat przetwarzania danych osobowych

Państwa dane podane w procesie rezerwacji służą wyłącznie do kontaktu z Państwem przez biuro Centrum Aktywności Ruchowej oraz w celu prawidłowej realizacji zamówionych usług przez Organizatorów wyjazdu i naszych kontrahentów, do celów związanych z obsługą Państwa rezerwacji i zgodnie z ogólnymi warunkami uczestnictwa obowiązujących przy danym wyjeździe. Dane te, a w szczególności adresy email nie są przekazywane, ani odsprzedawane żadnym podmiotom zewnętrznym.

 

Kontakt z nami:

Właścicielem serwisu centrumar.pl jest Wojciech Bałuch prowadzący fundację Centrum Aktywności Ruchowej z siedzibą w Pszczynie, ul. Bogedaina 22, Nip: 6381825165.

  • W sprawach związanych z funkcjonowaniem serwisu i współpracą prosimy o kontakt: biuro@centrumar.pl
  • W sprawach dotyczących rezerwacji wyjazdu prosimy o kontakt: biuro@centrumar.pl lub nr tel. 730 158 260